Boya badana işleri denilince ilk akla gelen hane içi veya hane dışı kullanım alanları için tercih edilen en yaygın yöntemlerden biri olduğudur. Temizlik ve ferah bir ortam yaratmak için genelde birkaç senede bir düşünülen, içeresindeki eşyalarla bütünlüğü sağlayan bir uygulamadır. Zahmetli ve yoğun bir hijyen gerektirmesinden dolayı işin ustasından, titiz çalışanından, estetik zevkleri gelişmiş olanından özellikle yardım ve emek istenir. İlk düşülmesi gereken durum ustadır sonrasında ise boya rengi gelir. Günümüzde yaygın olarak sanatsal desenler yapan ustalar araştırılmaktadır. Özellikle çocuk odaları için de simli boyaların kullanımı yaygındır. Bizim profesyonel ekibimizin tasarımlarını mutlaka denemelisiniz. Seçim tamamen sizindir zevkinizi konuşturun ustalarımız uygulasın.
Boya Badana Nasıl Yapılır?
Boya badana nasıl yapılır? sorusu birçok kişi tarafından araştırılma konusu olmaktadır. Öncelikle boya yapılması düşünülen yerin eşyasız olması büyük avantaj sağlar. Eğer eşya var ise başka bir odaya alınma veya üzeri örtülme suretiyle hem boyadan ve eski boyanın sıyrılmasından dolayı düşen tozlardan bir nevi kurtulacaktır. Aynı özen yer zemini için de gösterilmelidir. Yere bir örtü serilmeli veya boya düşer düşmez hemen temizlenmelidir aksi halde içinden çıkılması zor bir hal alabilir. Boya yaparken en önemli adımlardan biri astar işlemidir. Eğer boyanın düz ve estetik durması isteniyorsa mutlaka çok muntazam çekilmelidir. Seçeceğiniz boyaya göre rulo veya kıllı fırça tercihi yapmalısınız.
Boya Badana Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Boya badana yaparken nelere dikkat edilmelidir? sorusu ile aslında çok basitmiş gibi görünen ama incelik isteyen bu zanaatın önemini bir kez daha görmek mümkündür. Bu nüanslardan bu biçimde bahsedebiliriz:
• Mutlaka boya eleğiniz olmalıdır. Boyanın katılaşması durumuyla karşılaşabilirsiniz.
• Siyah ve beyaz kıllı fırçalar bulunmaktadır: sentetik boyalar için uygun olan siyahı, su bazlı boyalar için ise beyazı kullanmalısınız.
• Dar ve küçük alanlar için el fırçaları, kenar ve yakın alanlar için tavana yakın bir kısma kadar rulo fırça kullanabilirsiniz.
• Aynı doğrultuda ve şekilde fırça darbeleri vurulmalı ve tekrar tekrar üzerinden geçilmemelidir. Aksi halde daha koyu olacaktır kuruyunca.